De beste plaatsen voor Spaanse paardenracetradities ⋆ Piccavey

Paardenrennen wordt meestal niet vermeld in de redenen om Spanje te bezoeken. Toch heeft dit land een lange traditie van paardensport die te zien is op enkele van de meest toegankelijke en opwindende locaties.

Renbaan in Madrid

In de Spaanse hoofdstad is de Hipódromo de la Zarzuela een van de meest traditionele. Gebouwd in de jaren 30 ter vervanging van het vorige gebouw uit 1870. Het is een elegante setting voor het kijken naar een paar races met zijn iconische waaiervormige dak boven de tribune. Het hipódromo de Madrid heeft ook een hotel en een grote tuin op het terrein.

Spaanse paardenraces

Met de imposante skyline van de hoofdstad op de achtergrond, is het een van de gemakkelijkste en meest dramatische plekken om paardenraces in Spanje te zien. De races vinden plaats op donderdag en zondag. Ze hebben zelfs kinderopvangfaciliteiten zodat gezinnen aanwezig kunnen zijn. Nachtelijke races worden ook gerund, en het restaurant is ook geopend voor het diner.

De grootste race die hier wordt gehouden, is de opwindende Gran premie van Madrid, voor paarden ouder dan drie jaar. Het wordt hier sinds 1941 gerund, maar de geschiedenis van het circuit gaat terug tot 1881, toen de naam en locatie veranderden. De meer recente geschiedenis begon in 2006, toen de Gran Premio de Madrid na een lange pauze weer van start ging.

De oudste strandpaardenrace ter wereld

Er is enige discussie over waar je getuige kunt zijn van ‘s werelds oudste strandraces. Hoewel Ierland en de VS sterke concurrenten hebben, Sanlucar de Barrameda in Cadiz wordt door velen beschouwd als houder van deze titel. Het is zeker een van de mooiste plekken om Spaanse paardenraces te bekijken.

Het twee mijl lange racecircuit dat hier langs het strand loopt, organiseert elk jaar in augustus enorm populaire races. Jockeys in felle kleding en vaak de koning van Spanje zijn te zien tussen de menigte toeschouwers. De eerste races in Sanlúcar de Barrameda waren in de jaren 1840, toen lokale vissers tegen elkaar raceten.

Op hun paarden over het zand racen om als eerste hun vers gevangen vis terug naar de haven te krijgen. Sanlucar was in 2022 eigenlijk de gastronomische hoofdstad van Spanje en daar kun je van genieten activiteit die paardrijden + lokale wijnen combineert wanneer je op bezoek komt.

Dichtbij zijn de steden Cadiz, Jerez of het Doñana Nationaal Park. Dit deel van Andalusië is een regio met veel ruitertraditie. Een ander voorbeeld is de The Annual Horse Fair in Jerez de la Frontera. In het Spaans, La Feria de Caballo, wat begin mei plaatsvindt. In 2023 vindt deze plaats op zaterdag 6 mei tot en met zaterdag 13 mei.

Flamenco bij Koninklijke Stallen Cordoba Spanje

Paarden in Córdoba

Een andere plek voor paardenliefhebbers is Cordoba. De Royal Andalusian School of Equestrian Art is een bezoek waard, ze hebben sierlijke Andalusische paarden die zorgvuldig zijn opgeleid en verzorgd. U kunt ook een ritje met een paardenkoets maken door het witgekalkte oude centrum van Cordoba.

Of geniet van een dagje uit op het Andalusische platteland rondom Cordoba als je gaat fietsen. Jij kan controleer beschikbaarheid voor deze paardrijactiviteit dat is goed voor halfgevorderde rijders.

Paardenkoets in Cordoba, Spanje door p

Internationaal springconcours in Gijón

De CSI Gijón wordt gehouden in een enorm stadion met 3.000 zitplaatsen op de tribunes. Maar heeft een totale capaciteit van 10.000, aangezien er 7000 aanwezig kunnen zijn in de staanplaatsen. Hoewel paardenraces het hele jaar door plaatsvinden, is het echt de springsport waar het het meest bekend om staat. Las Mesetas organiseert jaarlijks CSI Gijón, het belangrijkste springconcours van Spanje. Deze arena opende in de jaren 40 exclusief voor springconcours, maar verwelkomde later ook andere sporten op het terrein.

De Prince of Asturias Grand Prix en de Gijón Grand Prix zijn twee van de belangrijkste evenementen hier. Toeschouwers genieten van weddenschappen op deze populaire evenementen. Hoewel het heel anders is dan andere evenementen zoals de Grand Prix van Dubai of American Triple Crown-evenementen zoals de Kentucky Derby. Voor liefhebbers van paardenraces is hier genoeg te beleven. Bezoek TwinSpires om meer te weten te komen over de Kentucky Derby.

foto door 2 stierfotografie Aan Unsplash

Het Hippodroom in Sevilla

Sevilla staat bekend om zijn architectuur, flamenco en de kleurrijke Feria de Abril. Toch is het ook een stad waar je kunt genieten van paardenraces van topklasse. Het Hipódromo de Pineda van de stad maakt deel uit van de elegante Real Club Pineda. De club beslaat 80 hectare en omvat de enige privé-hippodroom van het land, evenals andere sportfaciliteiten.

Het wintersportseizoen is populair bij de gegoede elite in Sevilla, maar dankzij de prachtige omgeving is de club het hele jaar door in rep en roer. Door de recente sluiting van de Gran Hipódromo de Andalucía de Dos Hermanas is dit de enige renbaan in de provincie Sevilla. Recente bewegingen hebben het aantal dagen op de Spaanse paardenrennenkalender hier verhoogd.

Paarden Kathedraal van Sevilla

Add a Comment

Your email address will not be published.

All Categories

Get Free Consultations

SPECIAL ADVISORS
Quis autem vel eum iure repreh ende